Friptura de iepure cu smantana si usturoi

Pentru friptura de iepure cu smantana si usturoi se frige iepurele la tava. Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit. Se scurge untul care a servit la fript.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Friptura de iepure cu smantana si usturoi

Ingrediente

  • Spinarea de la un iepure mare
  • 100 g slanina afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 lingurita faina
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura de iepure cu smantana si usturoi se frige iepurele la tava. Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit. Se scurge untul care a servit la fript, in tava ramanand numai sosul pe care l-a lasat friptura. Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert.
Se adauga smantana amestecata cu faina si se fierbe la foc mic, amestecand mereu ca sa se ia toata rumeneala din fundul tavii. Se trece sosul prin sita si se toarna in farfurie, peste friptura. Dupa dorinta se poate adauga, inainte de a pune smantana, si zeama strecurata de la marinata.


Friptura de iepure cu smantana si usturoi se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi