Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina, se sareaza si se string
Se inlatura pielita de pe carne, eventual se scoate osul, se desface pulpa pe latimea ei, se impaneaza cu usturoi si slanina, se sareaza si se stringe la loc. Astfel pregatita, carnea se lasa la rece doua zile, dupa care se asaza in tava de friptura cu o cana de apa calda si cu jumatate din cantitatea de unt. Cealalta jumatate se foloseste pentru a unge fripÂtura. Se frige in cuptor la foc potrivit o ora, se intoarce si se adauga vinul, citeva boabe de piper si foaia de dafin. Se mai frige o ora si se scoate cind s-a rumenit bine. Se asaza carnea pe o farfurie mare si se taie felii groase. Sosul se ingroasa pe foc cu un pahar de smintina si se toarna fierbinte peste feliile de carne.
Se serveste imediat, cu garnitura de legume sote sau cu cartofi prajiti.
Alte retete recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii