Pentru friptura simpla de iepure se curata iepurele si se lasa sa se marineze. Se alege partea buna de friptura, adica spinarea cu muschii.
Pentru friptura simpla de iepure se curata iepurele si se lasa sa se marineze. Se alege partea buna de friptura, adica spinarea cu muschii, la care se lasa si picioarele dinapoi, daca friptura trebuie sa fie mai mare. Dupa ce se scoate din marinata, se zvanta bine cu un servet. Se impaneaza apoi, cu bucatele mici de slanina, de circa 3 cm lungime pe 1/2 cm latime, introduse cu ajutorul unui ac special (se gaseste de cumparat la pravaliile cu articole de menaj).
Se poate impana friptura si cu catei de usturoi. Slanina nu trebuie introdusa adanc, pentru a se rumeni la foc. Se intrebuinteaza slanina afumata, fara carne. Friptura se asaza intr-o tava lunga, cu spatele in sus, cu doua linguri de apa si una de unt. Se da la cuptor la foc potrivit. Trebuie unsa des cu untul din tava.
Friptura simpla de iepure se serveste cu sosul ei sau cu un sos pentru vinat

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii