Grauri fripti

Graurii se curata, se golesc, apoi se spala bine si se pun la prajit, intr-un vas cu unt. Se scot apoi din vas, iar in untul ramas se pun cepele taia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15-20 grauri
  • 3 linguri unt
  • 3-4 cepe
  • patrunjel verde
  • 20-30 ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar de vin
  • 1 jumatate pahar zeama de carne
  • felii de paine alba
  • sare

Mod de preparare

Graurii se curata, se golesc, apoi se spala bine si se pun la prajit, intr-un vas cu unt. Se scot apoi din vas, iar in untul ramas se pun cepele taiate, patrunjelul si ciupercile tocate. Se adauga o lingura de faina, paharul de vin si o jumatate de pahar de zeama de carne. Se adauga graurii, dupa ce a dat in cateva clocote si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Separat se prajesc crutoane de paine.


La servire se pun pe o farfurie crutoanele si pe fiecare din ele cate un graur, iar deasupra se toarna sosul.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Curcan umplut Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc