Iepure cu castane

Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface coaja. Apoi le invelim intr-un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 200 g castane (nu pasta!)
  • 1 buchetel de patrunjel
  • 2 buc.de sira spinarii de iepure(gata pregatite
  • cu os
  • de 60 g)
  • 1 ruda (125 g) de unt cu usturoi
  • 2 oua
  • 4 linguri cu varf de pesmet
  • Pentru sos:
  • 250 g gem de macese
  • 2 dl supa de legume din cubulet
  • 3 cuisoare
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 220 de grade, spalam castanele, le taiem pe latime si le prajim in cuptorul incins pana se desface coaja. Apoi le invelim intr-un servetel de bucatarie, le lasam sa stea asa cateva minute si le curatam cojile. Castanele se fierb in apa din belsug, timp de 20 de minute pana se inmoaie si le strecuram. Clatim patrunjelul si il maruntim. Spalam carnea si o taiem pe langa os, pe ambele parti, la aprox. 3 cm. Frecam cu sare si piper afar si inauntru. Zdrobim castanele. Amestecam 60 g unt cu oua, pesmet, castanet si patrunjel, pana devine cremoasa. Aszonam cu sare, piper,si o parte o punem in cavitatile facute in carne. Cu restul ungem carnea. Incingem cuptorul la 220 grade. Ungem tava cu 20 g de unt cu usturoi, iar restul de unt il prelucram cu faina. Culcam carnea in tava si o prajim in cuptor aprox. 15 de minute, ultimele 3 minute comutam pe grill, daca avem. Oprim cuptorul si lasam carnea in cuptor. Intre timp pregatim sosul. Amestecam gemul de macese cu supa de legume, cu cuisoare, fierbem timp de 5 minute. Scoatem cuisoarele si adaugam in portii mici, faina cu unt. Sosul il asezonam cu sare si zahar, apoi mai fierbem aprox. 5 minute.
Alte retete recomandate:

Sparanghel cu sunca

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot

Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise