Iepure cu masline si sos de rosii

Pentru a prepara aceasta reteta gustoasa de iepure cu masline si sos de rosii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: iepure, masline, sos de rosii, ulei, ceapa, ienibahar, dafin, zahar, sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpele din fata si din spate si gatul
  • 1/2 pahar ulei
  • 5—6 cepe mari 2
  • linguri bulion
  • 5—6 boabe ienibahar
  • o foaie de dafin
  • 200 g masline
  • o lingurita zahar
  • o ceasca de vin (in lipsa
  • o ceasca de apa cu o lingura otet de buna calitate)
  • sare.

Mod de preparare

In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2—3 linguri de apa, bulionul, sarea, za­harul, ienibaharul, foaia de dafin, maslinele spalate si intepate cu acul.

Se amesteca totul usor cu lingura, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet pana este gata (sosul bine scazut). Se amesteca din cand in cand mancarea penrtu a nu se prinde de fundul  cratitei.


Se serveste cand este gata.
Alte retete cu iepure:
Friptura de iepure
Iepure pregatit saseste
Budinca de iepure

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori