Iepure cu vin

Pentru a prepara aceasta reteta de iepure cu vin sunt necesare urmatoarele ingrediente: iepure, vin, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, bulion, dafin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure marinat
  • 300 ml ulei
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 g bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 300 ml vin

Mod de preparare

Iepurele se scoate din marinata, care a fost pregatita in prealabil, se sterge cu cu prosop, se taie in bucati si se caleste in ulei. Se pune iepurele in alta oala,se pune putina apa si se lasa sa fiarba acoperit.

In uleiul in care a fost prajit iepurele se prajeste ceapa tocata marunt si cand e aproape gata se adauga usturoiul. Se prajesc un pic impreuna, dupa care se adauga bulionul, boabe de piper, o foaie de dafin si sare.

Se adauga vin si apa. Se toarna compozitia peste iepure si se lasa sa fiarba 20 de minute.


Poate fi servit imediat.

Alte retete recomandate:

Iepure in aspic

Mancare de iepure cu sos picant

Budinca de iepure

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc