Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si
Pulpele de iepure de camp se pun cu o seara inainte la marinat: zarzavatul curatat se taie rondele, se pune ceapa si se toarna deasupra 50 ml otet si apa, sare, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, boabe de ienupar. Amestecul se fierbe la foc mic. Pulpele de iepure se dezoseaza si se ung bine cu amestecul racit si se lasa sa stea o zi. Inainte de preparare, se scoate de la marinat si se scurge. Zeama se strecoara si se pune deoparte. Intr-un vas, se prajeste carnea in untura sau slanina afumata. Se adauga zarzavatul si ½ din zeama de la marinare si, la foc foarte mic, se lasa sa dea un clocot (~2 ore). Daca se evapora prea tare zeama, se mai poate adauga cea ramasa. Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu putina zeama si, cand carnea este moale, se toarna deasupra. Se scoate carnea (daca a fiert bine) iar zeama ramasa se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu smantana si o lingurita de mustar. Se fierb bine pana ce se obtine un sos gros. Se acreste cu suc de lamaie. Se pune carnea in acest sos vanatoresc si se da un clocot.
Cu galuste din faina sau paste fierte.
Alte retete carne recomandate
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Rulada de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii