Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea si se aureste in ulei in
Se marineaza carnea in apa cu otet si usturoi zece ore, apoi se scoate si se taie bucati potrivit de mari. Se sareaza carnea si se aureste in ulei incins, in asa fel ca sa fie bine patrunsa. Se scot bucatile de carne pe o farfurie, iar in uleiul ramas se calesc cepele tocate fin pina cind devin sticloase. Se lucreaza cu cratita acoperita ca sa nu se raspindeasca mirosul in casa. Peste ceapa se adauga putina apa calda, pentru ca aceasta trebuie sa se inmoaie si sa ramina alba. Sosul de ceapa se stinge cu putina apa calda cind este aproape gata si se adauga zarzavatul de supa spalat si taiat fideluta. Se acopera cratita si se fierbe sosul o juÂmatate de ora, dupa care se adauga bucatile de carne. Se fierbe min- carea cu piper boabe si sarea necesara si se parfumeaza cu o foaie de dafin, iar cind carnea este fiarta, se adauga maslinele date in clocot separat si clatite cu apa rece. Se adauga si vinul si se continua fierbeÂrea inca un sfert de ora. Se ia cratita de pe foc, se presara deasupra mincarii verdeata tocata si se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii