Marinata pentru vanat

Aceasta reteta de marinata pentru vanat contine urmatoarele ingrediente: otet de vin, piper, dafin, lamaie, cuisoare, catei de usturoi, sare.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 kg otet de vin
  • 1/2 lingurita ienibabar
  • 1/2 lingurita pi­per
  • 5—6 foi de dafin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • o lingura sare
  • 2—3 catei de usturoi.

Mod de preparare

Se pun intr-o oala smaltuita apa cu otetul de vin, ienibaharul, pi­perul, foile de dafin, cuisoarele, usturoiul, coaja taiata de la o juma­tate de lamaie si o lingura de sare. Se fierbe compozitia 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste vanatul asezat intr-un castron. Se tine astfel 24 de ore.

Lichidul trebuie sa acopere vanatul, in caz contrar, vanatul tre­buie intors la fiecare 5—6 ore.


Se utilizeaza pentru vanat.
Alte retete recomandate:
Spanac
Mancare de mazare
Ciorba de salata verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori