Muschi de caprioara

Ingrediente: • muschi de caprioara – 1 kg • fresh de portocale – 500 ml • vin

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de caprioara

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    • muschi de caprioara – 1 kg
    • fresh de portocale – 500 ml
    • vin rosu demisec, calitativ – 1 pahar
    • miere – 2 lingurite
    • cimbru – 2 firicele
    • scortisoara – 2 batoane
    • ulei de masline – 2 linguri
    • ceapa salota – 2 buc
    • usturoi – 4-5 catei
    • sare – dupa gust
    • piper – 1 lingurita

    Mod de marinare si preparare:
    • lasati bucata de muschi intreaga intr-o tava adanca
    • taiati salota cuburi si usturoiul marunt
    • adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
    • ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
    • marinati timp de 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 24 de ore
    • vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1-2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
    • vidati punga cu 1-2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
    • introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
    *optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
    • lasati-o la odihnit cca. 30 de minute
    • se serveste medium rare – medium

    Pofta buna! 

    *gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Ghiveci calugaresc de vinete

    Ghiveci calugaresc de vinete

    preparat de post

    Ghiveci calugaresc de vinete
    Paste cu sos de rosii si busuioc

    Paste cu sos de rosii si busuioc

    Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

    Paste cu sos de rosii si busuioc
    Tarta cu piersici

    Tarta cu piersici

    Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

    Tarta cu piersici
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura foaie peste foaie
    1
    Romania

    Prajitura foaie peste foaie

    Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

    Prajitura foaie peste foaie
    Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
    2
    Romania

    Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

    Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

    Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
    Gogosari in sos
    3
    Romania

    Gogosari in sos

    O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

    Gogosari in sos
    Gogosari cu conopida si struguri
    4
    Romania

    Gogosari cu conopida si struguri

    E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

    Gogosari cu conopida si struguri
    Plachie de crap
    5
    Romania

    Plachie de crap

    Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

    Plachie de crap