Muschi de caprioara

Ingrediente: • muschi de caprioara – 1 kg • fresh de portocale – 500 ml • vin

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de caprioara

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    • muschi de caprioara – 1 kg
    • fresh de portocale – 500 ml
    • vin rosu demisec, calitativ – 1 pahar
    • miere – 2 lingurite
    • cimbru – 2 firicele
    • scortisoara – 2 batoane
    • ulei de masline – 2 linguri
    • ceapa salota – 2 buc
    • usturoi – 4-5 catei
    • sare – dupa gust
    • piper – 1 lingurita

    Mod de marinare si preparare:
    • lasati bucata de muschi intreaga intr-o tava adanca
    • taiati salota cuburi si usturoiul marunt
    • adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
    • ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
    • marinati timp de 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 24 de ore
    • vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1-2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
    • vidati punga cu 1-2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
    • introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
    *optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
    • lasati-o la odihnit cca. 30 de minute
    • se serveste medium rare – medium

    Pofta buna! 

    *gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Friptura de miel in vin

    Friptura de miel in vin

    Traditionalul pe masa de Paste!!

    Friptura de miel in vin
    Drob de miel

    Drob de miel

    Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

    Drob de miel
    Cele mai apreciate rețete
    Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
    1
    Aperitive cu branza

    Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

    Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

    Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
    Mosocoarna cu prune
    2
    Prajituri

    Mosocoarna cu prune

    Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

    Mosocoarna cu prune
    Prajitura Tosca
    3
    Retete de Pasti

    Prajitura Tosca

    O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

    Prajitura Tosca
    Friptura de miel in vin
    4
    Retete de Pasti

    Friptura de miel in vin

    Traditionalul pe masa de Paste!!

    Friptura de miel in vin
    Parteneri
    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Gustos.RO

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

    Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Pasca traditionala cu branza si stafide
    ReteteCulinare.RO

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide