Ingrediente: • muschi de caprioara – 1 kg • fresh de portocale – 500 ml • vin
Ingrediente:
• muschi de caprioara – 1 kg
• fresh de portocale – 500 ml
• vin rosu demisec, calitativ – 1 pahar
• miere – 2 lingurite
• cimbru – 2 firicele
• scortisoara – 2 batoane
• ulei de masline – 2 linguri
• ceapa salota – 2 buc
• usturoi – 4-5 catei
• sare – dupa gust
• piper – 1 lingurita
Mod de marinare si preparare:
• lasati bucata de muschi intreaga intr-o tava adanca
• taiati salota cuburi si usturoiul marunt
• adaugati uleiul peste muschi si asezonati cu sare si piper
• ungeti cu miere si adaugati vinul rosu si fresh-ul de portocale
• marinati timp de 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver, apoi lasati-o in frigider pentru 24 de ore
• vidati muschiul impreuna cu cimbrul, batonul de scortisoara si 1-2 polonice din sosul de marinada intr-o punga de vidare FoodSaver
• vidati punga cu 1-2 servetele in interior pentru a absorbi lichidele in exces si pentru a se lipi corespunzator
• introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 52 ⁰C pentru 60 de minute
*optional puteti sa ii dati culoare in tigaie, cu putin unt, sare si piper
• lasati-o la odihnit cca. 30 de minute
• se serveste medium rare – medium
Pofta buna!
*gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciNu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii