Muschi de caprioara cu pere umplute

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se z

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de caprioara de 1
  • 5 kg
  • 20 hribi uscati
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 10 boabe de ienuper
  • 1 morcov
  • 100 gr. unt
  • 5 felii bacon
  • 250 ml. supa de vanat
  • 3 pere
  • 125 ml. vin alb dulce
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri vin rosu dulce
  • 6 lingurite dulceata de coacaze

Mod de preparare

Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o parte si de pe alta. Se zdrobesc usor boabele de ienupar. Se toaca ceapa si morcovii. Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Se sareaza si se pipereaza muschiul. Se aseaza intr-o tava, se unge cu unt topit si se presara deasupra boabele de ienupar zdrobite. Se aseaza deasupra feliile de bacon, se adauga legumele, hribii, cu tot cu apa de la inmuiat. Se pune 250 ml. supa de vanat. Se coc la cuptor 40 min. Dupa 20 min. se scot feliile de bacon. In repetate randuri se unge muschiul cu untul topit. Se decojesc si se taie jumatati perele. Se indeparteaza casa samburilor. Se da in fiert vinul alb cu coaja de lamaie, cuisoare si scortisoara; se aseaza inauntru perele si se fierb 5 min. Se lasa sa se raceasca in zeama.

Se scot carnea si hribii si se pastreaza la cald. Se paseaza sosul si se adauga smantana, vinul rosu, sarea si piperul. Se adauga hribii.
Se taie felii muschiul si se aseaza pe un platou. Se umplu perele cu dulceata de coacaze si se aseaza langa carne. Se servesc feliile de muschi cu sos, paste late fierte in apa sarata si salata de varza rosie. Consumati, dupa placere, vin alb sau rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide