Pentru a prepara potarnichi prajite, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: potarnichi, ceapa, slanina, ou, unt, untura, ienibahar, patrunjel tocat, sare.
Potarnichile, bine spalate, se sareaza si se lasa sa stea cu sarea pana cand se pregateste urmatoarea umplutura. Se toaca bine maruntaiele si se prajesc inabusit intr-o lingura de untura, impreuna cu ceapa foarte marunt taiata. Se iau de la foc, se adauga slanina taiata bucatele foarte mici, miezul de paine, sarea, piperul, verdeata si se amesteca totul bine cu un ou.
Cu aceasta compozitie se umplu potarnichile si se prajesc intr-o cratita cu o lingura de unt, astfel ca fiecare sa fie putin rumenita. Se adauga 2—3 linguri de apa, se acopera si se lasa sa se prajeasca inabusit, la foc mic, pana sunt gata. In timpul frigerii se intorc mereu, adaugand si cate putina apa.
Aceasta reteta poate fi servita cu diferite carnituri.
Alte retete recomandate:
Potarnichi cu sos
Potarnichi cu zarzavat
Mancare de potarnichi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii