Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute,
Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care punem in bait carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la rece 2 zile.
Se scoate carnea din bait, se sterge cu un prosop de bucatarie si se sareaza.
Se aseaza carnea intr-o cratita cu ulei incins si o frigem pana ce primeste o frumoasa culoare rosiatica. Se scoate carnea, se pune la cald, iar in uleiul ramas se calesc condimentele si zaharul. Se adauga ceapa tocata marunt
si se pune la inceput vinul, apoi supa instant.(1-2dl). Se pune inapoi carnea, se acopere cratita si se fierbe pana cand carnea este bine patrunsa. Se scoate carnea si se taie felii. Uleiul din cratita se strecoara si se amesteca cu gemul de afine. Se fierb putin, se amesteca mereu. Acesta este sosul, pe care il servim langa carne. Se pregateste garnitura: feliile de franzela se prajesc, se taie apoi in cubulete, se calesc in ulei, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt, galbenusurile, sarea, piperul si 1 lingura de faina. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in compozitie, se amesteca usor si se lasa la odihna 10 minute. Apoi, cu mainile ude se formeaza galuste, pe care se fierbe in apa sarata.
Pe platou se aseaza carnea feliata, alaturi sosul de afine, galustele de franzeluta si se orneaza cu frunzulite de menta.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAtunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne),...
Jemne - Pâinea mirilorDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii