Pulpa de mistret cu afine

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 700 gr. pulpa de mistret
  • 2 linguri de zahar
  • 2 cepe rosii
  • 1 fir de rozmarin
  • 10 boabe de mustar
  • 2-3 dl. vin rosu
  • supa instant(din cubulet)
  • 3 linguri de gem de afine pentru sos
  • pentru garnitura: 3 franzelute
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • ulei
  • faina
  • sare si piper
  • pentru bait: 6dl. vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1fir de rozmarin
  • 10 boabe de piper
  • 6 catei de usturoi
  • 10 boabe de ienupar
  • 3 bucati de cuisoare
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care punem in bait carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la rece 2 zile.

Se scoate carnea din bait, se sterge cu un prosop de bucatarie si se sareaza.

Se aseaza carnea intr-o cratita cu ulei incins si o frigem pana ce primeste o frumoasa culoare rosiatica. Se scoate carnea, se pune la cald, iar in uleiul ramas se calesc condimentele si zaharul. Se adauga ceapa tocata marunt

si se pune la inceput vinul, apoi supa instant.(1-2dl). Se pune inapoi carnea, se acopere cratita si se fierbe pana cand carnea este bine patrunsa. Se scoate carnea si se taie felii. Uleiul din cratita se strecoara si se amesteca cu gemul de afine. Se fierb putin, se amesteca mereu. Acesta este sosul, pe care il servim langa carne. Se pregateste garnitura: feliile de franzela se prajesc, se taie apoi in cubulete, se calesc in ulei, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt, galbenusurile, sarea, piperul si 1 lingura de faina. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in compozitie, se amesteca usor si se lasa la odihna 10 minute. Apoi, cu mainile ude se formeaza galuste, pe care se fierbe in apa sarata.


Pe platou se aseaza carnea feliata, alaturi sosul de afine, galustele de franzeluta si se orneaza cu frunzulite de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos