Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute,
Inainte de a fi preparata, carnea se tine in bait 2 zile. Pentru prepararea baitului, se amesteca toate ingredientele date, se pun la fiert 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care punem in bait carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la rece 2 zile.
Se scoate carnea din bait, se sterge cu un prosop de bucatarie si se sareaza.
Se aseaza carnea intr-o cratita cu ulei incins si o frigem pana ce primeste o frumoasa culoare rosiatica. Se scoate carnea, se pune la cald, iar in uleiul ramas se calesc condimentele si zaharul. Se adauga ceapa tocata marunt
si se pune la inceput vinul, apoi supa instant.(1-2dl). Se pune inapoi carnea, se acopere cratita si se fierbe pana cand carnea este bine patrunsa. Se scoate carnea si se taie felii. Uleiul din cratita se strecoara si se amesteca cu gemul de afine. Se fierb putin, se amesteca mereu. Acesta este sosul, pe care il servim langa carne. Se pregateste garnitura: feliile de franzela se prajesc, se taie apoi in cubulete, se calesc in ulei, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt, galbenusurile, sarea, piperul si 1 lingura de faina. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in compozitie, se amesteca usor si se lasa la odihna 10 minute. Apoi, cu mainile ude se formeaza galuste, pe care se fierbe in apa sarata.
Pe platou se aseaza carnea feliata, alaturi sosul de afine, galustele de franzeluta si se orneaza cu frunzulite de menta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDaca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)
Ciorba radauteanaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii