Pulpa de caprioare la tava

Carnea de caprioara fiind foarte frageda, nu este neaparat necesar sa fie marinata. Pentru pulpe de caprioare la tava cel mult se unge cu ulei amestecat cu rom.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpe de caprioara
  • ulei
  • slanina
  • vin
  • sare.

Mod de preparare

Carnea de caprioara fiind foarte frageda, nu este neaparat necesar sa fie  marinata. Pentru pulpe de caprioare la tava cel mult se unge cu ulei amestecat cu rom si se lasa sa stea asa cateva ore. Daca insa trebuie sa fie pastrata o zi sau doua, ea se tine intr-o marinata facuta dintr-un pahar de vin alb, un pahar de otet de vin, trei lingurite de ulei, un morcov, doua cepe si o jumatate de telina, taiate felii, cateva fire de cimbru, dafin, patrunjel, sare, piper. Proportiile sunt date pentru 2 kg de carne.
Daca durata pastrarii este mare, aceeasi marinata trebuie fiarta inainte de intrebuintare. Carnea de caprioara nu trebuie spalata. Dupa ce se jupoaie, se sterge cu o carpa uscata, indepartandu-se astfel firisoarele de par care s-au lipit de carne. Se desface usor pielita subtire de pe carne si se impaneaza cu felii subtiri de slanina. Apoi se sareaza sau se tine in marinata de mai sus. Inainte de a fi pusa se mai sterge bine cu o carpa, se unge cu ulei, apoi se asaza intr-o tava si se pune la cuptor la foc iute. Se intoarce la inceput pe o parte, apoi pe cealalta si se unge din cand in cand cu ulei. Dupa aceea, se lasa sa se rumeneasca. Daca in timpul friptului sosul scade prea tare, se mai adauga cateva lingurite de apa.
Cand pulpa de caprioara este gata, se scoate pe o farfurie tinuta la cald, iar in tava in care s-a fript pulpa, se toarna sosul de la marinata sau putin vin, se lasa sa dea un clocot si se adauga aceasta zeama la sosul cu care se serveste friptura. Inainte de a servi, se imbraca osul la un capat cu o manseta de hartie taiata in forma de crin.


Pulpa de caprioare la tava se serveste cu o garnitura de legume si sos de vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia