Pulpa de caprioare la tava

Carnea de caprioara fiind foarte frageda, nu este neaparat necesar sa fie marinata. Pentru pulpe de caprioare la tava cel mult se unge cu ulei amestecat cu rom.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpe de caprioara
  • ulei
  • slanina
  • vin
  • sare.

Mod de preparare

Carnea de caprioara fiind foarte frageda, nu este neaparat necesar sa fie  marinata. Pentru pulpe de caprioare la tava cel mult se unge cu ulei amestecat cu rom si se lasa sa stea asa cateva ore. Daca insa trebuie sa fie pastrata o zi sau doua, ea se tine intr-o marinata facuta dintr-un pahar de vin alb, un pahar de otet de vin, trei lingurite de ulei, un morcov, doua cepe si o jumatate de telina, taiate felii, cateva fire de cimbru, dafin, patrunjel, sare, piper. Proportiile sunt date pentru 2 kg de carne.
Daca durata pastrarii este mare, aceeasi marinata trebuie fiarta inainte de intrebuintare. Carnea de caprioara nu trebuie spalata. Dupa ce se jupoaie, se sterge cu o carpa uscata, indepartandu-se astfel firisoarele de par care s-au lipit de carne. Se desface usor pielita subtire de pe carne si se impaneaza cu felii subtiri de slanina. Apoi se sareaza sau se tine in marinata de mai sus. Inainte de a fi pusa se mai sterge bine cu o carpa, se unge cu ulei, apoi se asaza intr-o tava si se pune la cuptor la foc iute. Se intoarce la inceput pe o parte, apoi pe cealalta si se unge din cand in cand cu ulei. Dupa aceea, se lasa sa se rumeneasca. Daca in timpul friptului sosul scade prea tare, se mai adauga cateva lingurite de apa.
Cand pulpa de caprioara este gata, se scoate pe o farfurie tinuta la cald, iar in tava in care s-a fript pulpa, se toarna sosul de la marinata sau putin vin, se lasa sa dea un clocot si se adauga aceasta zeama la sosul cu care se serveste friptura. Inainte de a servi, se imbraca osul la un capat cu o manseta de hartie taiata in forma de crin.


Pulpa de caprioare la tava se serveste cu o garnitura de legume si sos de vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Budinca de gris
1
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
2
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
5
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii