Pentru iepurele cu masline si arpagic se curata si se marineaza iepurele. Se scoate bucata potrivita pentru friptura, iar restul se taie in bucati.
Pentru iepurele cu masline si arpagic se curata si se marineaza iepurele. Se scoate bucata potrivita pentru friptura, iar restul se taie in bucati. Se prajeste usor in ulei ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se pun bucatile de iepure si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga apoi cate putina apa calda pina ce fierbe carnea. Separat se prajeste usor arpagicul in ulei. Se toarna in mancare.
La ultimele clocote, cand iepurele este destul de fraged, se mai adauga un paharel de vin amestecat cu bulion, maslinele fierte separat, in apa, circa 10 minute, si sangele, pastrat de la inceput, amestecat cu cateva lingurite de vin rosu. Daca are chiaguri, se trece prin sita. Se gusta de sare si piper. Se potriveste sosul sa fie scazut, nu insa complet, deoarece mai scade cand se raceste mancarea.
Iepurele cu masline si arpagic se serveste cald.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii