Rata salbatica in sos de fructe

Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate, se sterge cu un prosop si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata salbatica sau gasca salbatica
  • 1 pahar de vin rosu
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 50g. mure
  • 4 mere
  • 100g. unt

Mod de preparare

Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate, se sterge cu un prosop si se unge cu 50g. unt amestecat cu boia dulce. Se pune intr-o tava cu restul de unt si cu un pahar cu apa.Se frige la foc domol, avand grija sa se unga cu sucul din tava. Cand pasarea este aproape gata, se toarna vinul, coniacul, 3 mere curatate de coaja si taiate bucati mici, precum si 30g. mure. Se mai tine lacuptor pana se inmoaie carnea complet.
Rata se aseaza pe platou. Sosul din tava se strecoara si se mai fierbe 2 minute cu restul de mure si cu felii de mar. Cu fructele din sos se orneaza pasarea, iar sosul se serveste separat. Se serveste un vin rosu cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori