Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate, se sterge cu un prosop si
Rata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate, se sterge cu un prosop si se unge cu 50g. unt amestecat cu boia dulce. Se pune intr-o tava cu restul de unt si cu un pahar cu apa.Se frige la foc domol, avand grija sa se unga cu sucul din tava. Cand pasarea este aproape gata, se toarna vinul, coniacul, 3 mere curatate de coaja si taiate bucati mici, precum si 30g. mure. Se mai tine lacuptor pana se inmoaie carnea complet.
Rata se aseaza pe platou. Sosul din tava se strecoara si se mai fierbe 2 minute cu restul de mure si cu felii de mar. Cu fructele din sos se orneaza pasarea, iar sosul se serveste separat. Se serveste un vin rosu cu acest preparat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii