Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagra

Carnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata. Se pune in apa rece, slanina se prajeste si se scoate din

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne dezosata de mistret
  • 150 g slanina afumata
  • 300 g ceapa
  • 300g castraveti covasiti
  • 120 g rosii
  • 200 ml vin alb
  • Sare
  • Piper
  • Maghiran
  • Usturoi
  • 3 ciuperci
  • Ingrediente pentru garnitura de fasole neagra :
  • 100 g fasole boabe neagra
  • 100 g orez
  • 100 g ceafa afumata sau sunca(taiata marunt)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa (taiata marunt)
  • 1 bucata ardei verde (taiat marunt)
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • Foaie de dafin
  • Piper
  • Boia
  • Cuisoare

Mod de preparare

Carnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata.

Se pune in apa rece, slanina se prajeste si se scoate din tigaie.

In grasimea lasata de slanina se caleste ceapa tocata marunt cu usturoi, rosiile si ardeiul taiate marunt si dupa cateva minute, se adauga carnea. Cand carnea isi pierde culoarea, se stinge cu vin.

Se adauga condimentele, se fierbe sub capac. Cand este aproape gata, se adauga slanina fripta, castravetii curatati de coaja taiati fasii mici si se mai da un clocot avand grija sa nu scada de tot sosul din vas.

Preparare :

Fasolea se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se scoate din apa si se fierbe cca 40 – 45 de minute in 500 ml apa pana se inmoaie boabele. Se adauga ceapa, usturoiul, jumatate din ardeiul verde, sare, piper, boia, cuisoare, foaie de dafin, apoi orezul si 250 g de apa fierbinte. Se fierbe sub capac, pe flacara economica, 30 – 40 de minute pana scade apa.

Se amesteca cu 4 linguri de ulei, se ia de pe foc. Pana se umfla orezul, se caleste restul de ceapa, usturoi, ardei verde si sunca taiata. Compozitia se desarta deasupra mancarii de fasole cu orez.
Alte retete culinare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci