Budinca de varza cu carne de porc si costita

Pentru budinca de varza cu carne de porc si costita carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt.

Complexitate
redusa
Budinca de varza cu carne de porc si costita

Ingrediente

  • 500 g carne de porc slaba (sau 250 g carne de porc si 250 g carne de vaca)
  • 1 varza potrivit de mare
  • 1 ceasca orez
  • 100 g costita afumata
  • 1 dl ulei
  • 3 -4 rosii
  • 1 cescuta smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Pentru budinca de varza cu carne de porc si costita carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala si se opareste cu apa clocotita; 2 rosii se curata de pielita si se sfarima cu o furculita. Toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un castron impreuna cu condimentele. Varza se spala, se curata de cotor, se opareste, se stoarce apoi bine de apa, se taie foarte subtire si se inmoaie putin intr-o cratita cu ulei (cca 20 minute). Separat se pregateste o tava potrivita sau o cratita in care se pun 1-2 linguri de ulei, apoi se aseaza trei rinduri de varza alternind cu doua de tocatura. Stratul de varza de deasupra se acopera cu celelalte rosii taiate felii. Se adauga o ceasca cu zeama de carne sau apa calduta. Se pune tava la cuptor pentru cca 1 ora.


Budinca de varza cu costita se serveste cu smantana deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc