Mancare de varza creata

Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg varza creata
  • 1 kg cartofi
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg faina
  • 5 dkg ardei gras
  • 1 dkg usturoi
  • 2 boia de ardei
  • 2 chimen
  • 3 dkg sare
  • 5 dkg piper
  • (Se recomanda 2l de supa in care au fiert oase)
  • Pentru supa de oase:
  • 50 dkg oase de porc
  • 30 dkg morcovi
  • 25 dkg radacina de patrunjel
  • 10 dkg telina
  • Cantitatea de lichid recomandata
  • 4 l

Mod de preparare

Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la fiert si cand da in clocot se pune varza, amestecand cu lingura de lemn. Varza oparita se scurge, se spala.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete de 1 cm. Ceapa se marunteste, usturoiul se piseaza si se amesteca totul cu sare pana cand devine o pasta.

Varza creata se pune in supa de oase la fiert, se condimenteaza cu sare, chimen, piper, se adauga cartofii si se acopera vasul. Se fierbe pana cand cartofii devin moi.

Se face un rantas in care se pune ceapa, usturoiul si la final boiaua. Se stinge imediat cu apa rece si se amesteca bine cu telul, apoi se toarna peste mancarea de varza creata se amesteca si se lasa putin la fiert
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
1
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sirop de zmeura pentru la iarna
4
Siropuri

Sirop de zmeura pentru la iarna

Acest sirop de zmeură se poate folosi în multiple moduri - poți să îl adaugi în limonade răcoritoare pentru un plus de...

Sirop de zmeura pentru la iarna
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Negresa cu biscuiti Oreo
Bucataras.RO

Negresa cu biscuiti Oreo

Tot in categoria preferatelor Rebecai (dupa Pizza) se inscrie, cum ziceam, CIOCOLATA! Ii place oricand, oricum! Simpla, ca...

Negresa cu biscuiti Oreo
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate