Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la
Varza creata se curata de frunzele ofilite, se taie in doua, apoi se marunteste in bucatele de 2 cm, apoi se spala din mai multe ape. Se pune apa la fiert si cand da in clocot se pune varza, amestecand cu lingura de lemn. Varza oparita se scurge, se spala.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete de 1 cm. Ceapa se marunteste, usturoiul se piseaza si se amesteca totul cu sare pana cand devine o pasta.
Varza creata se pune in supa de oase la fiert, se condimenteaza cu sare, chimen, piper, se adauga cartofii si se acopera vasul. Se fierbe pana cand cartofii devin moi.
Se face un rantas in care se pune ceapa, usturoiul si la final boiaua. Se stinge imediat cu apa rece si se amesteca bine cu telul, apoi se toarna peste mancarea de varza creata se amesteca si se lasa putin la fiert
Alte retete recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii