Musaca de varza ardeleneasca

Ceapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam cu sare, piper, boia, ap

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne de porc tocata
  • 100 g carnati afumati
  • 100 g slanina afumata cu carne
  • 800 g varza murata
  • 150 g orez
  • 1 ceapa rosie
  • 2 dl smantana
  • 1 catel de usturoi
  • Untura
  • boia de ardei
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam cu sare, piper, boia, apoi prajim 10-12 minute pe foc mic.

Calim slanina, adaugam carnatii afumati taiati rondele, apoi le prajim impreuna 1-2 minute.

Orezul se caleste pe jumatate si se scurge.

Punem un strat din 1/3 din varza pe fundul unui vas termo-rezistent uns cu untura, apoi slanina cu carnati, inca 1/3 de varza, stropim cu 1/2 din smantana, orezul, carnea prajita, apoi restul de varza.

Se stropeste deasupra cu restul de smantana, se presara untura topita, apoi se pune aprox. 1/2 de ora in cuptor.
Alte retete recomandate

Zacusca de fasole

Zacusca de ghebe

Zacusca de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc