Placinta delicioasa cu varza

Placinta delicioasa cu varza este o mancare cu legume delicioasa si consistenta. Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta delicioasa cu varza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2
  • 5 pahare de faina
  • o ceasca de lapte caldut
  • 100 g de unt
  • un ou
  • 4 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • un galbenus crud
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de varza
  • o ceapa
  • 3 oua fierte
  • sare
  • piper
  • ulei.

Mod de preparare

Placinta delicioasa cu varza este o mancare cu legume delicioasa si consistenta. Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa. La sfarsit se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se fierb 3 oua, se taie felii si se amesteca cu varza.
Aluatul se prepara asa:

Se amesteca 2 pahare si jumatate de faina cu un praf de sare, 2 lingurite de zahar si 50 g de unt; o sa se faca niste cocoloase, dar nu-i nimic.
Drojdia se lasa intr-o cescuta cu apa calda cca 10 minute, dupa care se amesteca cu laptele caldut, cu oul si cu restul de unt. Apoi se adauga la faina. Daca mai este nevoie se mai pune faina sau lapte, dupa caz, astfel incat sa rezulta o compozitie moale si elastica din care vom face 2 bile, una mai mare si una mai mica.
Intr-o tava pe care am uns-o inainte cu putin ulei, se intinde bila cea mare si peste ea venim cu umplutura de varza, apoi cu cealalta parte de aluat pe care-l ungem cu galbenus. Se coace aproximativ o ora la cuptor.
Placinta cu varza este foarte gustoasa si pufoasa si hranitoare! Se poate servi si rece si calda. Carnivorii pot adauga si carne in compozitie, dar e foarte buna si asa fara.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide