Rulada din varza rosie si sos tomat

Pentru rulada din varza rosie si sos tomat varza se curata de frunzele depreciate, se spala, se pune cu cotorul in sus in apa fiarta cu sare, dupa care se scoate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • varza rosie - 1 kg
  • carne tocata amestec - 400 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 15 g
  • chimion - 5 g
  • ceapa - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • chifle - 1 bucata
  • pasta de tomate - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulada din varza rosie si sos tomat varza se curata de frunzele depreciate, se spala, se pune cu cotorul in sus in apa fiarta cu sare, dupa care se scoate si se lasa la scurs. Se inmoaie chifla in apa calduta. Ceapa se curata, se spala si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Oul se spala. Carnea se amesteca cu oul, chifla stoarsa, ceapa, piper, se omogenizeaza si se imparte in 5 parti egale. Varza se desface foi, care se pun cate 2-3 frunze, una in alta. in fiecare manunchi de frunze de varza se aseaza cate o portie de carne, se ruleaza si se leaga. Se incinge uleiul si ruladele se prajesc pe fiecare parte. Pasta de tomate diluata cu apa se toarna peste rulade impreuna cu 125 ml apa cu sare si se inabusa 30 de minute. in sosul de rosii se adauga faina, putina apa rece si se fierbe cateva minute. Se adauga piperul si chimionul.

Rulada din varza rosie si sos tomat se serveste calda, cu sos de rosii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc