din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale
din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale traditionale: se clatesc 16 frunze de varza murata si se asaza peste varza taiata marunt. Insa, inainte, se curata de ‘vene’, pentru a putea forma mai usor umpluturile. Se fierb timp de o ora, acoperite. In acest timp, pregatiti o portie de pasta de soia cu ciuperci. Dupa tocarea cubuletelor de soia prajite anterior, se maruntesc ciupercile, iar apoi se prajesc in 50 ml ulei. Se taie marunt ceapa, si amestecata cu ciupercile prajite, se caleste pana devine sticlata, iar apoi se amesteca cu pasta de soia. Intre timp, se spala orezul si se fierbe intr-un litru de apa, aproximativ 10 minute, pana cand devine comestibil. Trebuie sa avem grija sa nu devina prea moale, dar sa nu fie nici prea tare. Dupa fierbere se strecoara apa si se amesteca si orezul cu pasta. La final, se bat ouale si se toarna peste amestecul obtinut. Se presara usturoiul dat prin razatoare, sarea, piperul, precum si cele 2 linguri de faina de secara si se amesteca bine.
Cand varza incepe sa se inmoaie, scoatem din oala aproximativ jumatate din frunze, iar cu mainile umede incepem sa formam din pasta de soia 16 galuste care se asaza apoi pe varza ramasa. Cu varza scoasa se acopera acum galustele si se mai lasa la fiert aproximativ 20-25 de minute, pana devin moi. Se scot galustele. Facem un rantas din faina, ulei si boia, la care se adauga apa pana cand devine cremoasa. Daca suntem gata, turnam rantasul peste varza, adaugand si o lingura de suc de rosii, dupa care se lasa la fiert inca 5 minute. La final, punem si galustele inapoi in oala, se amesteca usor cu varza si se fierbe cateva minute.
O reteta traditioanala si foarte buna!
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii