din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale
din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale traditionale: se clatesc 16 frunze de varza murata si se asaza peste varza taiata marunt. Insa, inainte, se curata de ‘vene’, pentru a putea forma mai usor umpluturile. Se fierb timp de o ora, acoperite. In acest timp, pregatiti o portie de pasta de soia cu ciuperci. Dupa tocarea cubuletelor de soia prajite anterior, se maruntesc ciupercile, iar apoi se prajesc in 50 ml ulei. Se taie marunt ceapa, si amestecata cu ciupercile prajite, se caleste pana devine sticlata, iar apoi se amesteca cu pasta de soia. Intre timp, se spala orezul si se fierbe intr-un litru de apa, aproximativ 10 minute, pana cand devine comestibil. Trebuie sa avem grija sa nu devina prea moale, dar sa nu fie nici prea tare. Dupa fierbere se strecoara apa si se amesteca si orezul cu pasta. La final, se bat ouale si se toarna peste amestecul obtinut. Se presara usturoiul dat prin razatoare, sarea, piperul, precum si cele 2 linguri de faina de secara si se amesteca bine.
Cand varza incepe sa se inmoaie, scoatem din oala aproximativ jumatate din frunze, iar cu mainile umede incepem sa formam din pasta de soia 16 galuste care se asaza apoi pe varza ramasa. Cu varza scoasa se acopera acum galustele si se mai lasa la fiert aproximativ 20-25 de minute, pana devin moi. Se scot galustele. Facem un rantas din faina, ulei si boia, la care se adauga apa pana cand devine cremoasa. Daca suntem gata, turnam rantasul peste varza, adaugand si o lingura de suc de rosii, dupa care se lasa la fiert inca 5 minute. La final, punem si galustele inapoi in oala, se amesteca usor cu varza si se fierbe cateva minute.
O reteta traditioanala si foarte buna!
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautSupa crema de sfecla rosie cu cartofi este minunata. Este o supa consistenta, hranitoare, cu o culoare vie ce te imbie sa o...
Supa crema de sfecla rosie cu cartofiIn ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...
Crema de mazare cu hribiPiept de pui la gratar cu piure de cartofi
Piept de pui la gratar cu piure de cartofiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii