Sarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita.
Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decit malaiul obisnuit. Sarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita. Pentru sase persoane ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt cepele si se pun sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga jumarile ramase de la topitul unturii sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele dupa ce au fost bine spalate si scurse si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau la o parte sa se racoreasca putin. Se adauga sare si piper.
Pentru sarmalele cu crupe de porumb se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se asaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri, cateva bucati de sorici afumat si fiert. Se toarna apa, sau bors cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, cam doua ore.
Sarmalele cu crupe de porumb sunt mai gustoase incalzite.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii