Sarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita.
Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decit malaiul obisnuit. Sarmalele cu crupe de porumb se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce. Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita. Pentru sase persoane ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt cepele si se pun sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga jumarile ramase de la topitul unturii sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele dupa ce au fost bine spalate si scurse si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau la o parte sa se racoreasca putin. Se adauga sare si piper.
Pentru sarmalele cu crupe de porumb se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se asaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri, cateva bucati de sorici afumat si fiert. Se toarna apa, sau bors cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, cam doua ore.
Sarmalele cu crupe de porumb sunt mai gustoase incalzite.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Comentarii