se toca carnea de porc, se amesteca cu faina de porumb, jumatate din slanina taiata cubulete mici si usturoiul zdrobit. Daca e necesar, se poate adau
se toca carnea de porc, se amesteca cu faina de porumb, jumatate din slanina taiata cubulete mici si usturoiul zdrobit. Daca e necesar, se poate adauga putina apa. Varza spalata se fierba in apa sarata. Dupa racire se rup frunzele si se umplu cu amestecul de carne si faina de porumb. Varza ramasa se se taie marunt, se asaza pe fundul unei oale, peste care se asaza sarmalutele. Se toarna apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac (sau o farfurie mai mare) si se fierbe. Intre timp se prajeste slanina ramasa. Se scot jumarile si in grasimea ramasa se prepara un rantas maro. La final se adauga boia. Se toarna peste varza si se mai fierb impreuna cateva minute.
Alte retete recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii