Sarmalute cu soia(de post)

Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi de varza sau vita-de-vie
  • un plic soia granule(200 g)
  • 1 lingurita sare
  • o ceasca orez
  • 250 ciuperci(facultativ)
  • 11/2 ceasca ulei
  • 2 cepe mari date pe razatoare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • zeama de la 2 lamai(sau bors)
  • 2 linguri fulgi de porumb

Mod de preparare

Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o ceasca de ulei, se adauga ciupercile feliate, soia scursa, orezul, sarea, piperul si verdeata tocata. Se amesteca si se mai lasa pe foc sa fiarba cateva minute. Se taie frunzele de varza (sau vita-de-vie) cat marimea palmei, se pune 1 lingura de compozitie si se impaturesc sarmalele. Se aseaza in oala pe un strat de frunze, se adauga restul de ulei, apa, zeama de lamaie (sau borsul). Se acopera cu o farfurie care sa incapa in oala(sa le preseze) si se lasa la foc mic si apoi foarte mic sa fiarba. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Apoi se toarna, cand sunt gata, urmatorul sos: Se dizolva fulgii de porumb zeama de la o lamaie si se amesteca pana se leaga sosul. Sosul este facultativ.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura Bucataras
Bucataras.RO

Prajitura Bucataras

Am pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...

Prajitura Bucataras
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!