Sarmalute de post cu ciuperci

Pentru sarmale de post se pregatesc foile de varza pentru umplut. Restul de varza se toaca marunt si se caleste. Se calesc ceapa tocata marunt, ardeiul si ciupercile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute de post cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 250 g orez
  • 200 ml ulei
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 ardei grasi
  • 500 g ciuperci
  • 3 rosii
  • cimbru
  • sare
  • pier
  • Sugestie: ciupercile pot fi inlocuite cu 2 morcovi
  • o telina
  • un fir de praz si 100 g soia granule oparite si bine scurse.

Mod de preparare

Pentru sarmale de post se pregatesc foile de varza pentru umplut. Restul de varza se toaca marunt si se caleste.
Se calesc ceapa tocata marunt, ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Legumele se inabuse 15 minute, dupa care se adauga orezul spalat si curs. Se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute adaugandu-se un pahar cu apa si o lingura de condimente pentru sarmale. Cu compozitia rezultata se umplu foile de varza si se formeaza sarmalutele care se aseaza randuri, randuri. Intre straturile de sarmale se pune varza tocata, cimbru si feliile de rosii si bulionul. Sarmalute de post cu ciuperci se acopera cu apa si se dau la fiert, la foc potrivit, timp de doua ore si jumatate.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc