1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleac
1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra
2. Se scot semintele de dovleac si se arunca
3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleacului (atentie - o lingura totusi)
4. Se pregateste carnea si varza ca pentru sarmalele obisnuite: ceapa, afumatura tocata marunt, orezul si carnea se pun la calit usor intr-o tigaie mare
5. Rosiile decojite dupa metoda traditionala (se pun rosiile in apa fierbinte si se dau intr-un clocot, dupa care se scot si se pun in apa rece, si li se ia coaja foarte usor) si date prin mixer se pun la fiert cu o jumatate de cubulet de zahar pana scade sosul si i se adauga cimbrul sau cimbrisorul (cu ideea ca cimbrisorul este mai putin amar decat cimbrul), piperul si un varf de cutit de sare
6. Un pic din sosul de rosii se pune in amestecul cu carnea tocata dar chiar un pic, mai ales daca sosul nu este foarte gros
7. Tot in amestecul de carne tocata se mai adauga si lingura de carne de dovleac (ceea ce s-a scos din dovleac)
8. Se impaturesc sarmalutele cat mai mici dupa metoda clasica si se infig (primul rand) in carnea dinnauntrul dovleacului peste randul de sarmalute un rand de varza tocata marunt si inca un rand de sarmalute
9. Dupa ce s-a umplut dovleacul (atentie lasati macar 2 degete orizontale pana la marginea de sus a dovleacului) se pune deasupra restul de sos de rosii si completat cu apa pana acopera sarmalutele
10. Se pune la loc capacul dovleacului
11. Se pune dovleacul intr-o tava mare in cuptorul incins la foc potrivit si se asteapta cam 30 de minute
12. Dupa 30 de minute incepeti sa incercati dovleacul cu un pai sau cu o scobitoare
13. Cand dovleacul este gata sunt gata si sarmalele
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Comentarii