1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleac
1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra
2. Se scot semintele de dovleac si se arunca
3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleacului (atentie - o lingura totusi)
4. Se pregateste carnea si varza ca pentru sarmalele obisnuite: ceapa, afumatura tocata marunt, orezul si carnea se pun la calit usor intr-o tigaie mare
5. Rosiile decojite dupa metoda traditionala (se pun rosiile in apa fierbinte si se dau intr-un clocot, dupa care se scot si se pun in apa rece, si li se ia coaja foarte usor) si date prin mixer se pun la fiert cu o jumatate de cubulet de zahar pana scade sosul si i se adauga cimbrul sau cimbrisorul (cu ideea ca cimbrisorul este mai putin amar decat cimbrul), piperul si un varf de cutit de sare
6. Un pic din sosul de rosii se pune in amestecul cu carnea tocata dar chiar un pic, mai ales daca sosul nu este foarte gros
7. Tot in amestecul de carne tocata se mai adauga si lingura de carne de dovleac (ceea ce s-a scos din dovleac)
8. Se impaturesc sarmalutele cat mai mici dupa metoda clasica si se infig (primul rand) in carnea dinnauntrul dovleacului peste randul de sarmalute un rand de varza tocata marunt si inca un rand de sarmalute
9. Dupa ce s-a umplut dovleacul (atentie lasati macar 2 degete orizontale pana la marginea de sus a dovleacului) se pune deasupra restul de sos de rosii si completat cu apa pana acopera sarmalutele
10. Se pune la loc capacul dovleacului
11. Se pune dovleacul intr-o tava mare in cuptorul incins la foc potrivit si se asteapta cam 30 de minute
12. Dupa 30 de minute incepeti sa incercati dovleacul cu un pai sau cu o scobitoare
13. Cand dovleacul este gata sunt gata si sarmalele
Salata cu creveti este perfecta ca aperitiv la o petrecere sau chiar ca si fel principal. Este foarte usor de preparat, poti...
Salata cu creveti• taiati fleica de porc cuburi• introduceti atat bucatile de fleica, cat si cateii de usturoi curatati de coaja,
Carnati de porc cu cartofi taranesti• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba• puneti
Cozonac cu stafide, cacao si scortisoaraPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufAcest blat umed de tort este foarte simplu de preparat si nu necesita insiropare.
Blat umed de tort
Comentarii