Sarmalute in dovleac

1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac mare (bostan)
  • 2 verze murate mici de tot
  • carne tocata 1/4 de kg (preferabil vitel)
  • orez o 1/2 cescuta
  • rosii 6 rosii potrivite
  • 2 cepe potrivite
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • zahar
  • o bucatica de carnat afumat sau kaiser

Mod de preparare

1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra

2. Se scot semintele de dovleac si se arunca

3. Se scoate o lingura generoasa din carnea dovleacului (atentie - o lingura totusi)

4. Se pregateste carnea si varza ca pentru sarmalele obisnuite: ceapa, afumatura tocata marunt, orezul si carnea se pun la calit usor intr-o tigaie mare

5. Rosiile decojite dupa metoda traditionala (se pun rosiile in apa fierbinte si se dau intr-un clocot, dupa care se scot si se pun in apa rece, si li se ia coaja foarte usor) si date prin mixer se pun la fiert cu o jumatate de cubulet de zahar pana scade sosul si i se adauga cimbrul sau cimbrisorul (cu ideea ca cimbrisorul este mai putin amar decat cimbrul), piperul si un varf de cutit de sare

6. Un pic din sosul de rosii se pune in amestecul cu carnea tocata dar chiar un pic, mai ales daca sosul nu este foarte gros

7. Tot in amestecul de carne tocata se mai adauga si lingura de carne de dovleac (ceea ce s-a scos din dovleac)

8. Se impaturesc sarmalutele cat mai mici dupa metoda clasica si se infig (primul rand) in carnea dinnauntrul dovleacului peste randul de sarmalute un rand de varza tocata marunt si inca un rand de sarmalute

9. Dupa ce s-a umplut dovleacul (atentie lasati macar 2 degete orizontale pana la marginea de sus a dovleacului) se pune deasupra restul de sos de rosii si completat cu apa pana acopera sarmalutele

10. Se pune la loc capacul dovleacului

11. Se pune dovleacul intr-o tava mare in cuptorul incins la foc potrivit si se asteapta cam 30 de minute

12. Dupa 30 de minute incepeti sa incercati dovleacul cu un pai sau cu o scobitoare

13. Cand dovleacul este gata sunt gata si sarmalele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori