Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumat
Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine aurie. Se adauga orezul si se mai caleste 1 minut. Carnea se amesteca impreuna cu orezul, ceapa, oul, apa fiarta, mararul tocat, putina slanina taiata cubulete, cimbru, condimente si aproximativ 1 lingura de bulion. Apa se pune pentru a nu se intari carnea la fiert. Se amesteca foarte bine pana se face ca o pasta. Se taie nervura groasa a frunzei de vita, se pune carne pe marginea frunzei si se infasoara sarmalele. Daca v-au mai ramas frunze oparite se taie fasii iar apoi se pun pe fundul oalei si intre sarmale. Se aseaza sarmalele peste frunze si se pune intre ele foi de dafin, boabe de piper, cimbru si cateva cubulete de slanina. A nu se pune foarte multa slanina in compozitie si printre sarmale pentru ca ies prea grase. Se adauga apa fiarta cat sa le acopere cu doua degete. Se pune o bucata mai mare de hartie pergament si deasupra o oala care sa intre umpluta cu apa, astfel sarmalele nu se vor ridica la suprafata. Dupa ce au fiert se ia oala si se indeparteaza hartia,se adauga vreo 3-4 linguri de bullion desfacute cu apa fierbinte si faina. Se da la cuptor sa mai scada. Spre sfarsit se adauga putin bors si marar. Se potriveste de sare si se inchide focul. Se servesc cu multa smantana . Din aceste cantitati ies aproximativ 23 sarmale potrivite.
Pofta buna!
Se servesc calde.
Alte retete culinare pe care vi le recomandam:
Varza murata
Supa de galuste
Ciuperci la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii