Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumat
Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine aurie. Se adauga orezul si se mai caleste 1 minut. Carnea se amesteca impreuna cu orezul, ceapa, oul, apa fiarta, mararul tocat, putina slanina taiata cubulete, cimbru, condimente si aproximativ 1 lingura de bulion. Apa se pune pentru a nu se intari carnea la fiert. Se amesteca foarte bine pana se face ca o pasta. Se taie nervura groasa a frunzei de vita, se pune carne pe marginea frunzei si se infasoara sarmalele. Daca v-au mai ramas frunze oparite se taie fasii iar apoi se pun pe fundul oalei si intre sarmale. Se aseaza sarmalele peste frunze si se pune intre ele foi de dafin, boabe de piper, cimbru si cateva cubulete de slanina. A nu se pune foarte multa slanina in compozitie si printre sarmale pentru ca ies prea grase. Se adauga apa fiarta cat sa le acopere cu doua degete. Se pune o bucata mai mare de hartie pergament si deasupra o oala care sa intre umpluta cu apa, astfel sarmalele nu se vor ridica la suprafata. Dupa ce au fiert se ia oala si se indeparteaza hartia,se adauga vreo 3-4 linguri de bullion desfacute cu apa fierbinte si faina. Se da la cuptor sa mai scada. Spre sfarsit se adauga putin bors si marar. Se potriveste de sare si se inchide focul. Se servesc cu multa smantana . Din aceste cantitati ies aproximativ 23 sarmale potrivite.
Pofta buna!
Se servesc calde.
Alte retete culinare pe care vi le recomandam:
Varza murata
Supa de galuste
Ciuperci la cuptor
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeNoua ne plac mult supele , mai ales la cina si incerc sa fac alternativ supele romanesti si cele traditionale aici...
Supa cu varza si fasole boabeReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii