Sarmalute la cuptor in oala de lut

Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat. 1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min. 2.Se adauga morcovul d

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Sarmalute la cuptor in oala de lut

Ingrediente

  • carne tocata amestec(vita+porc)
  • ciuperci -5 bc
  • orez -100 gr
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 1 bucatita praz
  • 2 oua
  • rosii conserva
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat.

1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min.

2.Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.

3.Separat se calesc cipercile taiate cubulete.

4.Se lasa la racit.

5.Se amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa,orezul,ouale,rosiile taiate cubulete,verdeata taiata marunt. La sfarsit se adauga ciupercile si condimentele dupa gust.

6.Se sucesc sarmalutele.

7.Oala se tapeteaza cu foi de varza,cu varza taiata cubulete ,cimbru si ceva afumatura.

8.Se aseaza 2-3 randuri de sarmalute.

9.Pe deasupra se pune varza taiata cubulete,felii de rosii,cimbru, bulion.

Adaugam apa calduta cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic pentru 4-5 ore.
Pofta buna!

Reteta Sarmalute la ciptor in oala de lut a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza gasiti aici:

Gratin de varza rosie,

Varza murata cu ciolan fript,

VARZA LA CUPTOR

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc