Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat. 1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min. 2.Se adauga morcovul d
Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat.
1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min.
2.Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.
3.Separat se calesc cipercile taiate cubulete.
4.Se lasa la racit.
5.Se amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa,orezul,ouale,rosiile taiate cubulete,verdeata taiata marunt. La sfarsit se adauga ciupercile si condimentele dupa gust.
6.Se sucesc sarmalutele.
7.Oala se tapeteaza cu foi de varza,cu varza taiata cubulete ,cimbru si ceva afumatura.
8.Se aseaza 2-3 randuri de sarmalute.
9.Pe deasupra se pune varza taiata cubulete,felii de rosii,cimbru, bulion.
Adaugam apa calduta cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic pentru 4-5 ore.
Pofta buna!
Reteta Sarmalute la ciptor in oala de lut a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza gasiti aici:
Gratin de varza rosie,
Varza murata cu ciolan fript,
VARZA LA CUPTOR
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii