Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat. 1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min. 2.Se adauga morcovul d
Pentru inceput se spala oala si se lasa pentru aproximativ o ora in apa calduta la inmuiat.
1.Se caleste ceapa cu prazul 5 min.
2.Se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.
3.Separat se calesc cipercile taiate cubulete.
4.Se lasa la racit.
5.Se amesteca carnea tocata cu amestecul de ceapa,orezul,ouale,rosiile taiate cubulete,verdeata taiata marunt. La sfarsit se adauga ciupercile si condimentele dupa gust.
6.Se sucesc sarmalutele.
7.Oala se tapeteaza cu foi de varza,cu varza taiata cubulete ,cimbru si ceva afumatura.
8.Se aseaza 2-3 randuri de sarmalute.
9.Pe deasupra se pune varza taiata cubulete,felii de rosii,cimbru, bulion.
Adaugam apa calduta cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic pentru 4-5 ore.
Pofta buna!
Reteta Sarmalute la ciptor in oala de lut a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete cu varza gasiti aici:
Gratin de varza rosie,
Varza murata cu ciolan fript,
VARZA LA CUPTOR
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii