Specialitate slovaca

Specialitatea slovaca este un alt fel de mancare cu varza cea pe care o iubesc atatia!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza murata de peste 1 kg
  • 200 g de ciuperci de padure uscate (se pot inlocui si cu champignon
  • dar gustul nu mai este acelasi)
  • 200 g de carnati de casa
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • o lingurita de faina

Mod de preparare

Intai de toate desarati varza cateva ore, in apa rece. Apoi tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit
20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, fierbeti foarte bine si ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Taiati carnatii in felii rotunde si puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbantati 2 linguri de ulei, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu
preparatul respectiv. Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cand lichidul aproape s-a evaporat.

Nota: In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.


Specialitatea slovaca se poate servi la masa alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc