Varza a la Cluj

Se caleste varza in 40 g de unsoare si putina apa. Se pune orezul in 20 g de unsoare, se adauga putina apa, se sareaza si se lasa la fiert. Carnea de

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¾ kg varza acra
  • 100 g unsoare
  • 120 g orez
  • 500 g carne de porc
  • 200 ml smantana
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Se caleste varza in 40 g de unsoare si putina apa. Se pune orezul in 20 g de unsoare, se adauga putina apa, se sareaza si se lasa la fiert. Carnea de porc trebuie tocata, condimentata cu sare si piper si in 40 g de unsoare se lasa sa se fiarba pe jumatate. Se ia un vas yena, se tapeteaza cu unsoare si se pune un strat de varza acra, de grosimea unui deget. Se amesteca carnea cu orezul si se aseaza un strat peste varza. Se pune din nou un strat de varza si tot asa pana avem varza si orez cu carne, varza sa fie ultimul strat.
Se amesteca 200 ml smantana cu 100 ml apa, se stropesc straturile cu acest amestec si se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Alte retete culinare recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc