Reteta de varza cu taitei de casa este o mancare simpla si delicioasa, o mancare fara carne, delicioasa, ce se prepara incredibil de usor. Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”.
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.
Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com.
Produsul “Varza cu taitei de casa” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 – 10 februarie, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Taiteii cu varza se servesc calzi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii