Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava
Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava de jena formand un singur strat. intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si putin cate putin dintr-un amestec de lapte + 200 ml de apa din fierberea varzei si se amesteca bine. Se adauga sare si nucsoara si se lasa pe foc pana cand devine un sos cremos. Se acopera varza cu un strat de sunca si se toarna sosul intinzindul uniform. Pulpa de rosii se taie cubulete mici si se distribuie peste sos. Se presara deasupra un amestec din parmezan si pesmet. Deasupra se distribuie untul ramas bucatele. Se pune vasul in cuptorul in prealabil incalzit la 190 grade si se scoate cand a capatat o culoare aurie.
Se poate servi ca si garnitura pentru friptura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii