Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava
Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava de jena formand un singur strat. intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si putin cate putin dintr-un amestec de lapte + 200 ml de apa din fierberea varzei si se amesteca bine. Se adauga sare si nucsoara si se lasa pe foc pana cand devine un sos cremos. Se acopera varza cu un strat de sunca si se toarna sosul intinzindul uniform. Pulpa de rosii se taie cubulete mici si se distribuie peste sos. Se presara deasupra un amestec din parmezan si pesmet. Deasupra se distribuie untul ramas bucatele. Se pune vasul in cuptorul in prealabil incalzit la 190 grade si se scoate cand a capatat o culoare aurie.
Se poate servi ca si garnitura pentru friptura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii