Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava
Se curata varza de frunzele uscate, se spala si se pun la fiert in apa care incepe sa clocoteasca. Se fierb 6-8 min si se scot cu o paleta intr-o tava de jena formand un singur strat. intr-o oala se pune untul la topit, se adauga faina si putin cate putin dintr-un amestec de lapte + 200 ml de apa din fierberea varzei si se amesteca bine. Se adauga sare si nucsoara si se lasa pe foc pana cand devine un sos cremos. Se acopera varza cu un strat de sunca si se toarna sosul intinzindul uniform. Pulpa de rosii se taie cubulete mici si se distribuie peste sos. Se presara deasupra un amestec din parmezan si pesmet. Deasupra se distribuie untul ramas bucatele. Se pune vasul in cuptorul in prealabil incalzit la 190 grade si se scoate cand a capatat o culoare aurie.
Se poate servi ca si garnitura pentru friptura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii