Varza umpluta cu carne

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie
  • 1/2 kg carne macra
  • 2-3 cepe
  • 1 lingura orez
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1/2 kg rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingura otet
  • smintina

Mod de preparare

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina incep sa se moaie foile). Carnea se toaca, se amesteca cu orezul, ceapa cruda sau usor prajita, o lingura de untura si putin piper. Dupa ce varza a fost scoasa din apa si s-a racit, se asaza pe un fund de lemn, se scot citeva foi din miez, se rasfira foile celelalte si intre ele se pune tocatura. Se potrivesc cu mina foile la loc, dindu-i-se verzei forma initiala(rotunda), se asaza intr-o cratita cu partea unde a fost scobita in sus si se toarna peste ea urmatorul sos. Se prajeste o ceapa mica marunta taiata cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca si se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea, zaharul si otetul. Daca acest sos nu acopera varza, se mai adauga putina apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Cind este aproape gata, se presara cu verdeata si se da la cuptor ½ ora
Se serveste cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci