Varza umpluta cu carne

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie
  • 1/2 kg carne macra
  • 2-3 cepe
  • 1 lingura orez
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1/2 kg rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingura otet
  • smintina

Mod de preparare

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa fiarba citeva minute (pina incep sa se moaie foile). Carnea se toaca, se amesteca cu orezul, ceapa cruda sau usor prajita, o lingura de untura si putin piper. Dupa ce varza a fost scoasa din apa si s-a racit, se asaza pe un fund de lemn, se scot citeva foi din miez, se rasfira foile celelalte si intre ele se pune tocatura. Se potrivesc cu mina foile la loc, dindu-i-se verzei forma initiala(rotunda), se asaza intr-o cratita cu partea unde a fost scobita in sus si se toarna peste ea urmatorul sos. Se prajeste o ceapa mica marunta taiata cu o lingura de untura, se adauga faina, se lasa sa se ingalbeneasca si se stinge cu rosiile fierte si strecurate. Se adauga sarea, zaharul si otetul. Daca acest sos nu acopera varza, se mai adauga putina apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Cind este aproape gata, se presara cu verdeata si se da la cuptor ½ ora
Se serveste cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide