Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde
Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde se toaca marunt. conopida se opareste in apa clocotita cu sare. Jumatate din rosii se oparesc, se decojesc si se taie felii. Telemeaua se rade. Morcovii si telina se inabusa in 150 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ardeiul gras, rosiile taiate felii, ceapa verde si conopida, continuand inabusirea. Dupa ce legumele au fiert, se adauga 50 ml vin, mararul, telemeaua, ouale, sarea, piperul si se amesteca. Se aleg cate 2-3 foi de varza, se asaza compozitia de legume in mijloc si se impacheteaza dand forma verzei. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza varza taiata fin, peste care se adauga verzele umplute. Se adauga apoi 300 ml apa, restul de vin si se introduce la cuptor, la foc moderat, circa 45 de minute.
Se serveste cu smantana deasupra.
Alte retete culinare:
Curcan umplut
Ciorba radauteana
Muschi de porc la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii