Varza umpluta cu legume

Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg varza dulce
  • 500 gr morcovi
  • 200 gr telina
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 ardei gras
  • 250 gr rosii
  • 150 gr conopida
  • 150 gr ceapa
  • 150 ml ulei
  • 2 oua
  • 50 gr telemea
  • 100 ml vin alb
  • 150 gr smantana
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa, ardeiul gras si ceapa verde se toaca marunt. conopida se opareste in apa clocotita cu sare. Jumatate din rosii se oparesc, se decojesc si se taie felii. Telemeaua se rade. Morcovii si telina se inabusa in 150 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ardeiul gras, rosiile taiate felii, ceapa verde si conopida, continuand inabusirea. Dupa ce legumele au fiert, se adauga 50 ml vin, mararul, telemeaua, ouale, sarea, piperul si se amesteca. Se aleg cate 2-3 foi de varza, se asaza compozitia de legume in mijloc si se impacheteaza dand forma verzei. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza varza taiata fin, peste care se adauga verzele umplute. Se adauga apoi 300 ml apa, restul de vin si se introduce la cuptor, la foc moderat, circa 45 de minute.
Se serveste cu smantana deasupra.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Ciorba radauteana

Muschi de porc la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide