Varza de bruxelles este delicioasa si usor de gatit. Este si aspectuoasa, asa ca nu iti ramane decat sa incerci reteta noastra de varza de bruxelles cu sos si bacon.
Curatam varzuca de frunzele exterioare,taiem o feliuta din cotor, ii facem o taietura in cruce(asa se fierbe uniform),si o spalam. O punem in steamer,adaugam frunze de patrunjel/sau alta verdeata, pentru aroma,si lasam 20-25 minute la fiert. Depinde cit de "al dente va place". Între timp curatam si spalam ceapa,o despicam in citeva bucati si o punem in ceva ulei de floarea soarelui la rumenit. Cind este usor aurie,o stingem cu lapte,adaugam patrunjelul, condimentam,apoi punem mixerul stick la treaba/macinam.Lasam sa fiarba vreo 10 minute la foc lejer. Pina atunci tocam baconul si il rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de grasime/ulei. Adaugam baconul/costita la sosul de lapte pe care apoi il ingrosam cu amidon. Eu folosesc Mondamin,care se poate presara linistit in sosul fierbinte fara a face cocoloase. Daca nu stiti cum reactioneaza amidonul pe care-l folositi,si pentru a fi siguri ca veti obtine un sos fin, amestecati amidonul cu o lingura de apa rece,apoi turnati-l la sosul de lapte.
Varza se poate servi si un pireu de cartofi pe linga. Pofta buna! Reteta Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparatPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii