Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon

Varza de bruxelles este delicioasa si usor de gatit. Este si aspectuoasa, asa ca nu iti ramane decat sa incerci reteta noastra de varza de bruxelles cu sos si bacon.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon

Ingrediente

  • 5-600 g varza de Bruxelles
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 6-700 ml lapte
  • 1 lingura plina cu amidon
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 300 g bacon
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Curatam varzuca de frunzele exterioare,taiem o feliuta din cotor, ii facem o taietura in cruce(asa se fierbe uniform),si o spalam. O punem in steamer,adaugam frunze de patrunjel/sau alta verdeata, pentru aroma,si lasam 20-25 minute la fiert. Depinde cit de "al dente va place". Între timp curatam si spalam ceapa,o despicam in citeva bucati si o punem in ceva ulei de floarea soarelui la rumenit. Cind este usor aurie,o stingem cu lapte,adaugam patrunjelul, condimentam,apoi punem mixerul stick la treaba/macinam.Lasam sa fiarba vreo 10 minute la foc lejer. Pina atunci tocam baconul si il rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de grasime/ulei. Adaugam baconul/costita la sosul de lapte pe care apoi il ingrosam cu amidon. Eu folosesc Mondamin,care se poate presara linistit in sosul fierbinte fara a face cocoloase. Daca nu stiti cum reactioneaza amidonul pe care-l folositi,si pentru a fi siguri ca veti obtine un sos fin, amestecati amidonul cu o lingura de apa rece,apoi turnati-l la sosul de lapte.


Varza se poate servi si un pireu de cartofi pe linga. Pofta buna! Reteta Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide