Aluat simplu de pizza

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se amesteca cu restul de faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 bucati:
  • faina alba - 600 g
  • drojdie de bere - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • apa - 400 ml
  • sare - 15 g
  • zahar - 20 g

Mod de preparare

Pentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se amesteca cu restul de faina, restul de apa si sare, se framanta, se adauga ulei si se lasa la dospit. Se portioneaza, se da forma de pizza si se lasa la dospit. Deasupra aluatului de pizza se pot pune ingrediente la alegere (sunca, cascaval, oregano, ciuperci, etc.) si se introduce in cuptorul incins cca 10 minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide