Budinca de conopida si paste cu sos alb

Budinca de conopida si paste cu sos alb este un aperitiv consistent si delicios. Trebuie sa o faci cu: conopida, paste, busuioc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca de conopida si paste cu sos alb

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 rosie
  • 10 frunze de busuioc
  • 400 g sunca fiarta
  • 4 catei usturoi
  • 200 g cascaval razuit
  • 200 g paste
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina sare
  • piper
  • oregano uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Budinca de conopida si paste cu sos alb este un deliciu culinar. Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate. Între timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii, rosia la fel. Spalam busuiocul, si-l rupem grob. Punem cateii de usturoi intregi in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui. Daca doriti,lasati usturoiul 'nauntru,daca nu, il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu, fiind mare. Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam( in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot . Se fierb pastele in apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cind sint jumatate fierte se scot si se aduga in sos.. Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra. Presaram cascavalul si decoram cu rosii. Dam la cuptor,la 200°C ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250°C si pornim ventilatia.Cind credeti ca e rumenit pe placul vostru, inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute. Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide