Budinca de conopida si paste cu sos alb

Budinca de conopida si paste cu sos alb este un aperitiv consistent si delicios. Trebuie sa o faci cu: conopida, paste, busuioc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca de conopida si paste cu sos alb

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 rosie
  • 10 frunze de busuioc
  • 400 g sunca fiarta
  • 4 catei usturoi
  • 200 g cascaval razuit
  • 200 g paste
  • 1 l lapte
  • 1 lingura faina sare
  • piper
  • oregano uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Budinca de conopida si paste cu sos alb este un deliciu culinar. Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate. Între timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii, rosia la fel. Spalam busuiocul, si-l rupem grob. Punem cateii de usturoi intregi in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui. Daca doriti,lasati usturoiul 'nauntru,daca nu, il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu, fiind mare. Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam( in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot . Se fierb pastele in apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cind sint jumatate fierte se scot si se aduga in sos.. Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra. Presaram cascavalul si decoram cu rosii. Dam la cuptor,la 200°C ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250°C si pornim ventilatia.Cind credeti ca e rumenit pe placul vostru, inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute. Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise