Budinca de conopida si paste cu sos alb este un aperitiv consistent si delicios. Trebuie sa o faci cu: conopida, paste, busuioc.
Budinca de conopida si paste cu sos alb este un deliciu culinar. Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate. Între timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii, rosia la fel. Spalam busuiocul, si-l rupem grob. Punem cateii de usturoi intregi in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui. Daca doriti,lasati usturoiul 'nauntru,daca nu, il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu, fiind mare. Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam( in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot . Se fierb pastele in apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cind sint jumatate fierte se scot si se aduga in sos.. Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra. Presaram cascavalul si decoram cu rosii. Dam la cuptor,la 200°C ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250°C si pornim ventilatia.Cind credeti ca e rumenit pe placul vostru, inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute. Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii