Budinca din macaroane cu sos tomat

Budinca din macaroane cu sos tomat este o reteta de paste delicios si consistent. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • faina - 50 g
  • ceapa - 150 g
  • smantana - 100 g
  • macaroane - 300 g
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pesmet - 30 g
  • suc de rosii - 400 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • ulei/untura - 100 ml (g)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Budinca din macaroane cu sos tomat este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat. Ouale se spala. Faina se cerne, se amesteca cu oua si smantana. Macaroanele (se pot inlocui cu orice fel de paste fainoase) se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se racesc sub jet de apa rece. Carnea tocata se inabusa cu ceapa si 1/2 cub MAGGI in 50 ml ulei (sau 50 g untura) si 100 ml apa. Se lasa sa se raceasca, se da din nou prin masina de tocat, se adauga piper, sare, patrunjel verde si se amesteca. Jumatate din cantitatea de macaroane se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si tapetata cu pesmet. Peste macaroane se aseaza un strat uniform din compozitia de carne. Deasupra se aseaza restul de macaroane si se toarna compozitia formata din ou, faina si smantana; se introduce la cuptor, la foc iute, timp de 15 minute.

Budinca din macaroane cu sos tomat se serveste calda, cu suc de rosii deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Placinta cu branza dulce stafide si foi
4
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Supa crema din sparanghel
Bucataras.RO

Supa crema din sparanghel

Eee, e de mult timp pe lista de preparat, probat și degustat! Am găsit sparanghel la ofertă, așa că l-am pus în...

Supa crema din sparanghel
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat