Cannelloni cu ciuperci

Prepararea Cannelloni cu ciuperci incepe prin curatarea ciupercilor. Acestea se taie felii si se sropesc cu zeama de lamaie. Uleiul de masline se inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g ciuperci champignon
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 200 ml smantana
  • 200 ml zeama de legume
  • 100 g branza topita
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • piper Cayenne
  • 250 g cannelloni
  • 100g branza grasa

Mod de preparare

Prepararea Cannelloni cu ciuperci incepe prin curatarea ciupercilor. Acestea se taie felii si se sropesc cu zeama de lamaie. Uleiul de masline se incinge in tigaie si se calesc putin ceapa si usturoiul. Prazul se taie rondele si se adauga impreuna cu ciupercile la ceapa calita si se mai lasa pe foc 5-6 minute. Jumatate din amestecul de legume se scoate din tigaie si se pune deoparte. Vinul alb, zeama de legume si smantana se amesteca cu restul de legume si se lasa sa fiarba bine. Se adauga branza topita cu smantana si se condimenteaza cu sare, piper, piper de Cayenne si nucsoara. Rulourile de cannelloni se umplu cu amestecul de praz si ciuperci si se pun intr-o forma unsa. Se toarna sosul deasupra, se presaea cu branza rasa si se coace in cuptorul preincalzit la 180-200 grade celsius timp de 25-30 de minute. Cand sunt gata se scot si se servesc.

Se razuieste parmezan deasupra si se orneaza cu verdeata. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de zahar ars
1
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
2
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
3
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita