Cannelloni ripieni

Cannelloni ripieni este un fel de mancare italiana care e foarte gustos si foarte usor de preparat. Umplutura este cu spanac, dar daca nu va este pe plac puteti folosi orice fel de alta umplutura.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cannelloni ripieni

Ingrediente

  • 8 Cannelloni
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • verdeata pentru ornat
  • Umplutura:
  • 2 linguri unt
  • 300gr spanac taiat marunt
  • 125gr ricotta
  • 2 linguri parmezan ras
  • 60gr sunca fiarta taiata marunt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 oua
  • sosul Bechamel:
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 200ml lapte
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper.

Mod de preparare

Untul se topeste intr-o tigaie apoi se adauga spanacul si se caleste pentru 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga ricotta, sunca, sare si piper. Se amesteca cu frisca lichida si cu ouale pana devine o pasta. Pastele se fierb cu ulei in apa cu sare, se lasa la stors si se pun deoparte. Untul pentru sosul Bechamel se topeste intr-o tigaie. Se amesteca cu faina, apoi se adauga laptele si foile de dafin apoi se lasa la fiert 5 minute. Se sareaza si se pipereaza apoi se ia de pe foc si se inlatura foile de dafin. Umplutura se pune intr-un sprit si se umple pastele. Se toarna putin sos Bechamel intr-o forma pentru gratinat si apoi se aseaza cannelloni dupa care se toarna restul de sos Bechamel. Se presara parmezan si se tine la cuptor pentru 40-45 minute la 190°C.


Se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste cald. Reteta Cannelloni ripieni a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci