Cannelloni umplute cu urda si spanac

Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se rupa. Se rumeneste jambonul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12-14 cannelloni
  • 250-300 gr urda proaspata
  • 150 gr spanac gata fiert
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 150 gr sos de rosii
  • 150 gr smantana
  • cateva felii de jambon sau kaizer afumat
  • 75 gr parmezan
  • 3-4 rosii cherry

Mod de preparare

Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se rupa. Se rumeneste jambonul taiat fasii si se scoate din tigaie. In grasimea ramasa, se caleste ceapa pana se inmoaie un pic, apoi se pune usturoiul taiat feliute si dupa 2 minute, spanacul deja fiert, pe deasupra. Se prajesc impreuna la foc iute inca 2-3 minute si apoi se lasa la racit. Intr-un castron, se amesteca urda cu oul si se adauga tot jambonul, cu exceptia catorva felii pentru decor. Se adauga spanacul racorit si se potriveste totul cu sare. Se umplu cannelloni cu acest amestec. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de sos de rosii si se presara busuioc proaspat. Se aliniaza cannelloni si se ung pe deasupra cu smantana in care se amesteca parmezanul. Se mai pun un strat subtire de sos de rosii, peste care se decoreaza cu feliute de jambon si jumatati de rosii cherry. Se da la cuptor totul pana se rumeneste bine.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Placinta cu dovleac Mancare de mazare Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Pentru ca ieri a fost ziua mea si nu am avut timp suficient pentru chestii migaloase, am ales sa-mi fac un tort la rece, cu...

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj