Carbonara a la Italia

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete potrivit, nici mari nici mici, smintina se amesteca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de spirale sau doua in functie de cit e portii doriti sa faceti
  • 2 oua
  • 150 g smintina
  • 1 ceapa
  • 100ml vin alb
  • 300g kaizer afumat
  • cascaval
  • vegeta
  • patrunjel

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete potrivit, nici mari nici mici, smintina se amesteca cu ouale, ceapa se taie si se pune la calit, dupa ce s-a aurit se pune kaizerul, se caleste si el cam 5 minute, dupa aceea se pune vinul si se mai lasa 2-3 min dupa care se ia de pe foc. Dupa ce pastele au fiert, se scurg de apa si ATENTIE NU SE CLATESC CU APA RECE, dupa ce s-au scurs se pun inapoi in cratita, peste ele se pune compozitia din tigaie si smintina amestecata cu ouale, se pune vegeta sau sare dupa gust, se amesteca, apoi se acopera cratita cu capac cam 5 min sa aibe timp pastele sa absoarba compozitia. Pe o farfurie se rade cascaval pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca si preferential se pune in cratita sau in farfurie dupa cum doreste fiecare, cascavalul ras se pune in farfurie deasupra pastelor. Cine mai doreste poate sa puna si ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune in otet
1
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Pachetele de primavara cu foi de orez
2
Aperitive cu legume

Pachetele de primavara cu foi de orez

Un gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...

Pachetele de primavara cu foi de orez
Punch de lamaie
3
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Ardei umputi cu carne si sos
4
Mancaruri cu carne

Ardei umputi cu carne si sos

Se iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu...

Ardei umputi cu carne si sos
Dulceata de castane
5
Conserve de fructe

Dulceata de castane

Sunt sigura ca nu ati incercat aceasta reteta de dulceata de castane. Noi mancam castane fierte, coapte, piure, in diferite...

Dulceata de castane
Parteneri
Prajitura cu mere si scortisoara
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si scortisoara

Se fac atat de usor acest gen de prajituri si daca sunt cu mere sau alte fructe atunci dispar imediat din tava. Sper sa va...

Prajitura cu mere si scortisoara
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni