1. Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine.
2. Dizolva bine drojdia in apa calduta si apoi toarn-o peste faina si amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a legat un pic compozitia scoate aluatul pe blat si framanta pana se topeste sarea. O sa dureze 4-5 minute.
3. Pune aluatul inapoi in castron, toarna ulei de masline peste si lasa-l 2 ore sa creasca.
4. Dupa 3 ore, intinde aluatul cam 1 cm grosime. Unge tava de cuptor cu masline si pune aluatul.
5. Dupa ce l-ai asezat in tava, apasa-l cu varful degetelor ca sa se coaca uniform si apoi toarna putin ulei de masline deasupra. Pune apoi si 2 linguri de sos de rosii. Sosul de rosii il faci din rosii decojite in cutie, le blendezi cu sare si busuioc proaspat.
6. Infige apoi rosiile cherry in aluat.
7. Presara sara grunjoasa si rozmarin.
8. Pune o folie deasupra tavii si mai lasa aluatul sa creasca inca 2 ore, pana cand aluatul aproape acopera rosiile cherry.
9. Cand e gata, mai inteap-o cu o furculita usor si apoi bag-o la cuptor la 220 grade pentru 12 minute. Intoarce-o la jumatatea intervalului.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii