Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Apa se
Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline. Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti. Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit sau ulei de masline, pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii.
Se servesc stropiti cu ulei de masline si cu sos la alegere.
Alte retete recomandate:
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaSe curata ceapa si se toaca marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata usturoiul, se spala si se...
Cartofi scazuti cu usturoiDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii