Lasagna

Legumele se dau prin masina de tocat, pastele se fierb in apa cu sare pentru 7-8 minute, iar mozzarela se rade. Legumele se pun la calit in 100 gr unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagne
  • 400 gr carne tocata
  • 300 gr mozzarela
  • 100 gr telina
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr rosii in bulion
  • 150 gr unt
  • 50 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml vin rosu
  • piper
  • nucsoara
  • sare

Mod de preparare

Legumele se dau prin masina de tocat, pastele se fierb in apa cu sare pentru 7-8 minute, iar mozzarela se rade. Legumele se pun la calit in 100 gr unt pentru cateva minute, se adauga carnea tocata, sare si piperul, dupa care se lasa 20-25 de minute sa fiarba. Se pun apoi vinul, rosiile si se continua fierberea pana cand scade toata zeama. Se da jos de pe foc, se adauga nucsoara si se amesteca. intr-un vas se topeste restul de unt, se adauga faina, se amesteca bine si se pune treptat laptele. Se fierbe pana se formeaza un sos mai gros. intr-o tava unsa cu putin unt, se pune un strat de carne, unul de foi, din nou unul de carne, sos, mozzarela rasa si iar un strat de foi. Se repeta operatia din nou. peste ultimul strat de paste se pune sos, mozzarela si cateva bucati de unt. Se introduce in cuptorul incins, cu folie de aluminiu deasupra, pentru 20 de minute. Se indeparteaza apoi folia si se mai lasa 20 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Piftie de curcan

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Pasca poloneza clasica
5
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola