Lasagna

Lasagna este un fel de mancare italiana care se bucura de popularitate in lumea intreaga. Pentru a face aceasta reteta de lasagna aveti nevoie de carne tocata, foi de lasagna, legume, sos bechamel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • 1 cana faina gris
  • 1 cana faina alba
  • 1 oua bine batut
  • 1/2 linguri extra virgin ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana de apa rece (a se pastra apa suplimentar deoparte
  • daca este necesar)
  • Sos bechamel:
  • 600 ml lapte
  • 60g unt
  • 60g faina alba
  • sare piper alb
  • nucsoara
  • Compozitia de carne:
  • Ulei de masline
  • 500g carne tocata (carne de vita)
  • 2 cepe
  • 250 g de ciuperci (aproximativ taiate sau rupte in bucati)
  • 1 cutie de rosii cubulete (am ales una cu busuioc si oregano sau adaugati ierburi proaspete )

Mod de preparare

Aceasta reteta poate fi de asemenea folosita pentru a face si alte paste fainoase.Daca aveti suficient timp, cel mai bine e sa faceti foi lasange si daca este timp le puteti face cu o zi inainte si le puteti stoca in frigider. Va sugerez sa puneti straturi de hartie de copt intre foi si faina pentru a preveni lipirea. Asigurati-va, ca nu uitati sa acoperiti cu ceva, pentru a preveni uscarea. desigur, proaspete sant cele mai bune.
Pasi pentru a pregati niste foi de lasagna delicioase:
1. Cerne cele doua faini impreuna intr-un castron mare.
2. Se amesteca oul batut cu ulei de masline, sare si o cana de apa rece.
3. Face un loc in faina si se toarna in amestecul de ou.
4. Se amesteca pana cand incepe sa devine un aluat. Apoi, incepeti sa folositi mainile pentru a -l framanta Aproximativ 5 minute de framantare ar trebui sa faca consistenta uniforma. a aluatului.
5. Se intinde aluatul intr-o forma de paine, presarat cu faina. Acoperiti cu o carpa uscata si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
6. Ia jumatate din aluat si folositi o masina de paste sau un facalet ca sa transformati aluatul intr-o foaie subtire.Aceasta reteta ajunge cam pentru 2 foi, depinde de tava.

Sos bechamel:

3

1. lapte se incalzeste pana la punctul de oparire si retrageti de pe foc 2. Se topeste untul intr-o alta cratita si se amesteca cu faina.
3. Gatiti, amestecand, pana cand se formeaza o pasta.
4. Treptat,turnati amestecul in lapte fierbinte si omogenizati pana se ingroasa sosul .Continua amestecarea pana fierbe sosul.(cam 10 min) Puteti adauga mai mult lapte daca simtiti ca sosul este prea gros.
5. Asezonati dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Compozitia de carne:

3

Puteti adauga si pasta de tomate sau sos de rosii , de asemenea aproximativ 1 / 3 din o ceasca cu pasta de tomate. sare si piper
Puteti pune si legume la alegere, dovleac sau morcov suna bine.
1. Puneti o cantitate mica de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta , se incalzeste, iar pentru extra aroma, suplimentar, trebuie doar sa adaugati o pereche de catei de usturoi, decojiti. In timp ce uleiul se incalzeste, si usturoiul se caleste....amintiti-va doar sa-l scoateti inainte de a adauga aceasta compozitie la lasagna, cu exceptia cazului in care doriti sa ramana.
2. Adaugati dovleacul tocat cand uleiul este fierbinte. Dupa cateva minute se adauga ciupercile.
3. Continuati sa gatiti pana dovleacul este gata (culoarea se va schimba si dovleacul ar trebui sa fie suficient de moale pentru ca atunci cand apasati sa se zdrobeasca.
4.Se incalzeste un pic de ulei de masline
5. Odata ce uleiul este fierbinte, adaugati carnea tocata (in fotografiile pe care le veti vedea am adaugat ciuperci mai multe)
6. Cand este destul de fiarta (carne de vita a devenit maro), se toarna peste carne rosiile cubulete, se adauga dovleac si ciupercile amestecand totul impreuna.
8. Mai lasati pe foc pentru inca 5 minute sau cam asa. Opriti .

Asamblarea lasagna

3

Parmezan ras 1 / 2 ceasca mozarella
1. Incalziti cuptorul la 180 ° C.
2. Puneti jumatate din amestecul de sos in partea de jos a vasului de copt (speram ca aveti suficient , daca nu, doar sa va amintiti pentru data viitoare cand veti face sa gatiti mai mult sos , sau sa puneti intr-un vas mai mic , termorezistent ).
3. stratul urmator o foaie.

O idee buna , este de a intepa cu o furculita, foaia

4. Se pune, jumatate sos bechamel. in cazul in care pare sa fi devenit prea gros, se adauga lapte si se incalzeste din nou pe aragaz.
5. Adaugati sosul cu carne si legume peste bechamel, ca stratul urmator.
6. Asezati foaia a 2 a, de lasagna

7. Acum aveti posibilitatea sa adaugati restul de sos bechamel. Daca va place lasagna dumneavoastra sa fie mai bogata in Branza puteti incalzi din nou sos si se adauga 1 / 4 ceasca de mozarella si turnati peste ultima foaie.
8. Acoperiti partea de sus a lasagna cu bucati de branza parmezan
9. Se coace in cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau pana cand branza in partea de sus a devenit aurie)


Se serveste calda, eventual presarat cu parmezan
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Eclere pas cu pas (reteta video)
Bucataras.RO

Eclere pas cu pas (reteta video)

Dragii mei, astazi vreau sa va arat cum sa faceti eclere pas cu pas. Am primit multe mesaje in care am fost rugata sa postez...

Eclere pas cu pas (reteta video)
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola