Lasagna bolognese

Lasagna bolognese este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de paste aveti nevoie de foi de lasagna si carne tocata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lasagna bolognese

Ingrediente

  • 15 foi lasagna
  • 200 g parmezan
  • 50 g unt
  • 1 lingura pesmet
  • Sos bechamel:
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 lingura parmezan ras
  • Sos bolognese:
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • 200 ml supa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin.

Mod de preparare

Lasagna bolognese este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de paste aveti nevoie de foi de lasagna si carne tocata de orice fel, dar de preferinta din amestec.
Sos bolognese:
Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa calda). Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana ce sosul scade si carnea este gatita. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel:
Intr-o tigaie se incinge untul, se adauga faina, apoi laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu, pana cand se obtine un sos cremos si uniform. Se adauga dupa gust sare, piper si nucsoara. La final se incorporeaza parmezanul.
Foile de lasagna:
Se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce.
Asamblarea:
Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet. Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel, sos bolognese si parmezan ras. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un strat subtire de sos bechamel, se presara parmezan si se pun cateva bucati de unt. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos.


Lasagna bolognese se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
5
Romania

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara